Visste ni om att polacker använder ketschup ti allt? De sätter de på bl.a. bröd o pizza. Ja.. alla har olika vanor me allt. Men detta är bara något ja har reagerat vid :)

Här i veckan bestämde vi även att vi sku möblera om lite i vår bostad. Vi har liksom 2 extra skrivbord här o ganska så många extra stolar. En söndrig säng i en vrå osv..  Ojoj va vi fick oss ett gott skratt den kvällen :) Undrar bara vad våra grannar tyckte om det att vi flytta på möbler sent på kvällen.

I onsdags ordnade SRS välkomstfest för erasmus studeranden. Vi var först hemma hos oss med några vänner, sammanlagt 2 finnar, 2 polacker, 2 tyskar, en portugis o en fransman. Så en trevlig liten blandning :) Till sist fick vi oss iväg till Repeta Sarok, dvs. stället där festen sku hållas. Där va ganska så många på plats redan. Men kanske de, eftersom vi kom dit 2 timmar efter att de had börjat.. Alla som känner mig vet att ja ALLTID är den som är i tid på plats.Som Martina sa ti mig, att efter att hon va ti Island, börja hon också va sen :) Kanske ja bara måst vänja mig med saken. Som då när vi sku på Bp by night, då va de ja som fick meddelande om att ja sku se till att mina rumskompisar e i tid :) D va mitt uppdrag. För dom i SRS har lärt sig att Marta o Ania e alltid sena, o ja e i tid :) Ja lyckades ganska så bra me mitt uppdrag!

Men ja.. festen i onsdags va helt skoj. Fast på nåt sätt had vi ändå väntat oss mera av festen. Dom had pratat om den så mycke o länge.. Men int va den tråkig heller :) Alla fick limma lappar på sig där det stod varifrån man kom. En ny finne hitta ja. Å många tyskar o fransmän. Efter att ha varit några timmar på festen, bestämde vi me några att gå hem till oss igen. Å de gjorde vi. Så vi satt hos oss o had skoj. De for väl till en 6 på morgonen igen.. Å så ti skolan kl.12.

Igår va vi ti 2 portugisiska flickor som laga portugisisk mat ti oss. Otroligt god mat, o tänka sig att de laga mat ti ca 20 personer! De bor också med en flicka från Norge, så när hon fick veta att ja pratar svenska blev hon så glad eftersom hon inte fått prata norska på så länge! På denna portugisiska kväll fanns de studeranden från Turkiet, Frankrike, Norge, Polen, Tyskland, Spanien, Finland, Polen, Ungern.. ja, ja tror de va alla nationaliteter. Flera nya ansikten igen. Budapest e alltså fullt med erasmus studeranden. Prata även me en från frakrike som berätta att han efter budapest skall ti finland o studera ett halvår. De sku bli ivalo, rovaniemi, tammerfors eller åbo. Men han ville gärna ti norra finland upp till snön. Ja blir alltid lika förvånad när nån berättar att den har varit i finland eller att den skall ti finland o studera. Men visst, de e en annan kultur o en annan miljö i finland också!

Idag (lördag) har det varit en lugn dag. Vi var med de portugisiska flickorna, Sara o Kristine, o med Ingrid från Norge till Margaret Island o promenera. Åter igen en mycket varm dag. De e så skönt när vi har så kort väg ti Margaret Island. 5 minuter, så e vi där, o där kan man spendera hur många timmar som helst.

På måndagen ska de ordnas "hungarian night", men än så länge e de int så många anmälda.. vilket ja tycker att e synd. Meningen sku va att vi sku få bekanta oss me olika maträtter o drycker från Ungern. De kommer att ordnas kvällar för alla länder.

Satt o prata me Ania här om kvällen hur glada vi är över vem vi bor med. Alla va ju såklart lite nervösa när vi kom hit över vem kommer vi att bo med o kommer vi att komma överens me dom andra. Men vi gör de nog. Vi har jätte kul ihop o ibland behöver vi int ens säga nåt ti den andra utan att börja skratta. Det här e vår lilla familj nu :) Å många andra skrattar också åt vår lilla familj, när vi igår också alla gick hem tillsammans :)

Vår familj, fr.väns. Fabrice, jag, Marta o Ania:

940750.jpg

Bilder från welcomeparty


939297.jpg945906.jpg

945907.jpg945908.jpg

SRS "personal" Mariann o Peter

939307.jpg

Portugisian night

Rickardo (portugal), Selcuk (turkiet), Marta, Ania

955520.jpg

Carolyn (tyskland), Yigit (turkiet), Simone (tyskland)

955521.jpg

Anthony (frankrike) o jag


955511.jpg

En del av gänget

968155.jpg

Promenad på Margaret Island

Kristine (portugal), Ania, Fabrice, jag, Marta, Ingrid (norge)


955523.jpg955529.jpg


968159.jpg968161.jpg

968164.jpg

Å så lite vyer från ön

955530.jpg955533.jpg